Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendezők: Chris Renaud
Forgatókönyvírók: Brian Lynch, Cinco Paul, Ken Daurio
Szinkronhangok: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Jenny Slate, Ellie Kemper, Lake Bell, Dana Carvey
Zene: Alexandre Desplat

Játékidő: 91 perc
Studió: Illumination Entertainment
Megjelenés: USA 2016. Július 8. - Magyarország 2016. Augusztus 4.
Bevétel: $ 875,457,937
THE SECRET LIFE OF PETS KRONOLÓGIA
- < A KIS KEDVENCEK
TITKOS ÉLETE
 >
A kis kedvencek
titkos élete 2.
(2019)

A KIS KEDVENCEK TITKOS ÉLETE (eredeti cím: The Secret Life of Pets) 2016-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelynek rendezői Yarrow Cheney és Chris Renaud. A producerei Christopher Meledandri és Janet Healy, az írói Ken Daurio, Brian Lynch és Cinco Paul, a zeneszerzője Alexandre Desplat. A mozifilm az Illumination Entertainment gyártásában készült, az Universal Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve filmvígjáték. Amerikában 2016. július 8-án, Magyarországon 2016. augusztus 4-én mutatták be a mozikban.

TARTALOM:
Az elkényeztetett Max naponta ül az ajtó előtt, és alig várja, hogy gazdája, Katie hazaérkezzen. Fenekestül felfordul világa, mikor Katie egy Duke nevű kutyával tér haza.
Max próbálná betölteni az alfahím szerepét Duke felett, amelyet Duke nem néz jó szemmel. Egyszer, amikor lemennek a parkba sétálni, Duke elrángatja Maxet egy sikátorba és beledobja a kukába. Hirtelen feltűnik egy csupasz macska és csapata, akik megfenyegetik az állatokat. Őket befogja a sintér, lévén, hogy a macskák leszakították a nyakörveiket. Hógolyó, a pszichopata nyúl és bandája kiszabadítja őket, ha attól fogva a két kutya kényszerűségből nekik dolgozik. Levezetik őket a csatornába, ahol egy egész hadsereg kidobott állat él, akik bosszút esküdtek az emberek ellen. Miközben a többiek észreveszik Max és Duke eltűnését, úgy gondolják hogy idegen emberek rabolták el őket. Gigi kijelenti, hogy felderítést szervez a két kutya után. Ám a többiek félnek a külvilágtól, és nem akarják elhagyni a házat. Pajti felvezeti őket a papájához, akinél sok házi kedvenc gyűlt össze, hogy bulizhassanak. Pajti papája ugyan ismeri a csatorna útvonalát, de 12 éves (emberévekben 84) kora révén már nem képes elhagyni a házat. Papa levezeti őket a titkos útra, ahol végül csak elérkeznek a csatornához. Közben a két kutyát Hógolyó a viperájukhoz küldi, hogy megmarhassa és bandataggá nyilváníthassa a két kutyát; Max-nek és Duke-nak azonban nem tetszik az ötlet, ezért megpróbálnak elszökni. Miután egy hosszas harc végén Duke megöli a viperát; Hógolyó és bandája kijelenti hogy az életük árán is kifogják nyírnyi a két kutyát. A többiek közben elérkeznek ahhoz a rejtekhelyhez ahol Hógolyó és bandája a vipera után gyászol. Közben Gigi kihallgatja Hógolyót, aki éppen azon morfondírozik, hogyan ölhetné meg a két kutyát; Azon nyomban felemeli a hangját, és azt mondja Hógolyónak, hogy ő Max legjobb barátja (de egyesek szerint a pasija), és akármi történik megfogja őt keresni, és örökre mellette marad. Azonban ez nem lesz egyszerű, ugyanis Hógolyó és a bandája nem hagyják annyiban a dolgot, utána rohannak a többieknek is, hogy őket is megöljék és kinyuvasszák. A többieknek végül sikerül elszökni, de Norman, a kis tengerimalac továbbra is Hógolyó fogságában marad.

Közben Max és Duke útja Brooklynba vezet, ahol egy virsligyárba tévednek és jóízűen elkezdenek falatozni, ám bármilyen kényelmes is nekik, a sintérek már felkészülve várják a két kutyát. Max és Duke sikeresen elszöknek a virsligyárból és folytatják barangolásukat. Végül rátalálnak arra a házra, ahol Duke a régebbi gazdájával élt. Max és Duke bemennek a házba ahol egy macska fogadja őket. Azt mondja nekik hogy Duke régi gazdája kb. 3 hónappal azelőtt 82 évesen elhunyt. Duke szomorkodni kezd, és Max-et hibáztatja, amiért iderángatta őt a semmiért; Közben Duke arra is rájön, hogy Max, meg akar tőle szabadulni, és emiatt nagyon mérges lesz Max-re. Max faképnél hagyja Duke-ot, amikor már felkészülten várják a sintérek, hogy kifeszített halászhálóval elkapják őket. Duke-ot sikerül elfogniuk, és ezzel egy igazán hajmeresztő kalandban lesz részük. Közben találkozik Hógolyóval és barátaival (Gyíkpofavál, Harcival és Tetkóval), akik 'anya és kisbabája' ruhába öltözve álcázzák magukat. Közben a sintérek rájönnek a turpisságra, és elkapják Hógolyó barátait. Max és Hógolyó számára nyilvánvalóvá válik, hogy a két állatnak össze kell fognia a barátaik megtalálása érdekében. Hógolyó és Max elkoboznak egy távolsági buszt, hogy a nyomukba eredhessenek, és visszatérjenek Manhattanbe a barátaikkal együtt.

Közben a Brooklyn-hídon utolérik a sintérkocsit, ami éppen az East River nevű folyóba készül belezuhanni. Közben megérkeznek a többiek is ahol, alaposan ellátják a baját Hógolyó bandájának: 1000-nyi meg 1000-nyi pofont vágnak be minden állatnak egyenként. Hógolyó barátainak és a sintéreknek ugyan sikerül kiszökniük a kocsiból, de Duke még odabent rostokol a kocsiban, lévén, hogy az ő ketrecajtaja zárva maradt. Max megpróbálja kiszabadítani Duke-ot a ketrecből, de miután megszerezte a kulcsokat, véletlenül bekapcsolja a kocsi ablaktörlőjét, aminek hatására a kocsi az East River folyóba zuhan. Max és Duke azonban továbbra is bennmaradnak a kocsiban. Mikor Gigi és a többiek azt hiszik oda minden remény, Hógolyó megtalálja a kulcsokat, és ezzel a lendülettel sikeresen kiszabadítja Max-et és Duke-ot. Közben miután sikerül kijutniuk az East Riverből, Hógolyó barátai és a többi kedvenc egy taxiskocsival jelennek meg, és Tetkó a házisertés vezetésével végül mindannyian hazaérkeznek. A történet végén kiderül hogy Gigi azért akarta megtalálni őket, mert ő halálosan szerelmes Max-be. Hógolyó és bandája mielőtt visszatérnek a csatornájukba, meglátja Hógolyót egy fiatal 7 év körüli kislány, és azonnal örökbe akarja őt fogadni. Hógolyónak elsőre nem tetszik az ötlet, de aztán pár perc alatt elválaszthatatlanok maradnak. Közben a többiek is hazaérkeznek a saját otthonukba, még a gazdájuk megérkezte előtt.

A stáblista közbeni jelenetnél Pajti és Mel egy buliba érkeznek (utóbbi egy minyon-jelmezben, utalva ezzel a stúdió nagysikerű karaktereire), ahova Hógolyó engedi be őket.

A KIS KEDVENCEK TITKOS ÉLETE 2. (várható premier: 2019. Július 9.)
A Universal minden bizodalmát A kis kedvencek élete című gigasiker folytatásába vetette, így azt tervezi, hogy egyenesen letarolja majd 2019 nyarát a cuki apróságokkal felvértezve.
A Universal nagyon bízik abban, hogy az Illumination tavalyi, világszerte közel 900 millió dollárt hozó cukiságbombájának folytatása ismét szélesre tárja majd a szülők pénztárcáját, ugyanis a korábbi terveikkel ellentétben előrébb hozták A kis kedvencek titkos élete 2. premierjét és az sem különösebben érdekelte őket, hogy ebben az időszakban érkezik meg két másik blockbuster is a mozikba.
A kis kedvencek titkos élete 2. tehát 2019. június 9-én indul meg hódító körútjára (ez az amerikai dátum, nem a hazai) a Universal égisze alatt és ekkortájt olyan filmekkel kell felvennie majd a versenyt a kasszáknál, mint a Sony Pictures Charlie angyalai rebootja és a 20th Century Fox egyelőre ismeretlen névre hallgató Marvel-projektje (vagy egy X-Menre, vagy egy Deadpoolhoz kapcsolódó címre, például az X-Force mozira tippelnénk).
A kis kedvencek titkos élete 2. rendezéséért Chris Renaud (Gru, Gru 2, Lorax) felel, aki Brian Lynch (Csizmás, a kandúr, Minyonok) forgatókönyve alapján dolgozhat. Várjátok már a folytatást?